دسته‌بندی نشده

تفاوت چیلر با کولر گازی چیست؟

بسیاری از افراد کولر گازی را همان سایز کوچک چیلر می دانند و تنها تفاوت چیلر با کولر گازی را در مورد سایز می دانند در حالی که تفاوت آنها فقط به اندازه آن ها بستگی نداشته و به طول کل اساس کار آن ها با هم متفاوت است. حال سوال اصلی این است که بین چیلر و اسپیلت یا همان کولر گازی، کدام یک برای شما بهتر است؟ ما در این مقاله به طور کامل درباره ی تفاوت چیلر با کولر گازی صحبت خواهیم کرد. پس تا انتها مقاله همراه ما باشید.

چیلر بهتر است یا کولر گازی؟

اکنون شاید از خود بپرسید چیلر بهتر است یا کولر گازی؟ در اصل، هر دو دستگاه هدف یکسانی دارند، خنک کردن هوا. با این حال، نحوه دقیق انجام این کار برای هر دو متفاوت است و این بر نحوه استفاده از آنها تأثیر می گذارد. به طور معمول در خانه ها، ساختمان ها و دیگر فضاهای کوچک کولر های گازی برای کاهش دمای هوا پیدا می کنید. در مقایسه، چیلرها معمولاً در فرآیندهایی برای خنک کردن ماشین‌ها و تجهیزات مختلف استفاده می‌شوند.

اکثر دستگاه های خنک کننده و گرم کننده محیط فقط می توانند تا 60 درجه فارنهایت (16 درجه سانتیگراد) تغییر داشته باشند، در حالی که چیلرها می توانند آب را تا 35 درجه فارنهایت (2 درجه سانتیگراد) سرد کنند. بنابراین، اگر به دنبال خنک کردن اتاق خواب یا دفتر خود هستید، کولر گازی بهتر خواهد بود. اگر کاربرد تجاری بیشتری دارید یا به دمای بسیار پایین نیاز دارید، چیلر بهترین گزینه است. شما باید بر اساس نیاز و استفاده خود یکی از این دو را انتخاب کنید.

در نتیجه شما فقط برای مدت کوتاهی می‌توانید با نوشیدن آب خنک و خوردن بستنی خود را خنک نگه دارید! بعد از آن باید به فکر چاره ای برای خنک کردن محیط زندگی و کار خود باشید! در این موارد استفاده کردن از چیلر و AC بهترین گزینه ها برای شما خواهند بود. آن‌ها تفاوت های زیادی ندارند و حتی ممکن است بتوانید از آن‌ها به جای یکدیگر استفاده کنید.

با این حال، متوجه شدن این که آن‌ها چگونه کار میکنند، به شما کمک خواهد کرد که تصمیم بگیرید کدام یک برای شما مناسب تر خواهد بود. مهمتر از آن، شما قادر خواهید بود تصمیم بگیرید که کدامیک به شما بهترین خدمات را خواهد داد. در ادامه نحوه کار آن ها را بررسی می کنیم تا بتوانیم به طور دقیق تری تفاوت چیلر با کولر گازی (اسپیلت) را بدانیم.

چیلر

در چیلرها، گرما از طریق سیکل تبرید فشرده سازی بخار یا جذب از مایع خارج می شود. مایع خنک‌شده از لوله‌های ساختمان و کویل‌ها در هواگیرها یا از طریق واحدهای فن کویل عبور می‌کند که به رطوبت زدایی هوا کمک می‌کند. به طور کلی چیلرها با هوا و آب خنک می شوند. چیلر های هوا خنک در خارج از تاسیسات قرار دارند و دارای کویل های کندانسور هستند که توسط هوای فن محور خنک می شوند.

چیلرهای آب خنک معمولا در داخل قرار می گیرند و آب به یک هیت سینک یا روش خنک کننده خارجی بازیافت می شود. روش خنک‌کننده خارجی می‌تواند شامل یک برج خنک‌کننده یا در برخی موارد، یک سیستم خنک‌کننده تغذیه‌شده با آب باشد که در دفع حرارت کارآمدتر است. چیلرها نیز با وسایل مختلف تغذیه می‌شوند.

چهار نوع وجود دارد: رفت و برگشتی، گریز از مرکز، پیچی و جذبی. سه مورد اول توسط موتورهای الکتریکی، بخار یا توربین های گاز تغذیه می شوند. جذب توسط یک منبع گرما، مانند بخار یا آب گرم تامین می شود. به طور کلی مدیریت گرمایش و هوا توسط چیلر انجام می شود. در ادامه نحوه کار کردن کولر گازی را آورده ایم تا شما وجه تمایز چیلر با کولر گازی از نظر کار کردن را بدانید.

اسپیلت (کولر گازی)

همانطور که به نظر می رسد، یک دستگاه کولر گازی دمای یک اتاق را تنظیم می کند و با توجه به تنظیماتی که به آن داده می شود، می‌تواند دمای اتاق و فضا را کمتر و یا بیشتر کند. یکی دیگر از کاربرد های کولر گازی، رطوبت زدایی محیط است. هنگاهی که دستگاه روی حالت خنک کننده تنظیم می‌شود، از اصل اولیه تبرید استفاده می شود. این یعنی کندانسور حرارت را حذف می‌کند و در قسمت گرم، تهویه مطبوع قرار دارد. کندانسور، گرما را به هوا، آب یا گلیکول منتقل می کنند و آن را از هوایی که در حال گردش است خارج می‌کنند.

در بیشتر سیستم های تهویه مطبوع که برای خنک کردن محیط ساخته شده اند، مبرد اصلی آب سرد است. آب سرد از طریق چرخه ای خاص عبور می کند تا همیشه آب سرد هنگام ورود هوا وجود داشته باشد تا آن را خنک کند. این نوع نگهداری دمای محیط در ادارات، خانه ها و خرده فروشی ها رایج ترین است.

به طور خیلی کلی، چیلر یک ماشین بزرگ برای خنک کردن است. چیلر در ساختمان های بزرگ، بیمارستان ها و مراکز خرید و غیره استفاده می شود. چیلر ماشین بزرگی است و این دستگاه در بالای ساختمان نصب می شود و از داکت برای خنک سازی ساختمان استفاده می شود. اسپیلت معمولی مانند 1 تن، 2 تن، 4 تن، 8 تن استفاده در مکان های کوچک. مانند خانه، راه اندازی تلویزیون، مارت، فروشگاه های کوچک و غیره. در ادامه به طور تخصصی تر به تفاوت چیلر با کولر گازی( اسپیلت) می پردازیم.

1- کاربرد

اگر قصد خرید داکت اسپیلت دارید، باید از نظر کاربرد آن را مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید که برای نوع مصرف شما مناسب هستند. کولر گازی (اسپیلت) امکان تنظیم دقیق دما و سطح رطوبت هوا را در فضاهای محدودتر فراهم می کنند. کولر گازی در منازل، ساختمان های کوچک و برخی ادارات مورد استفاده قرار می گیرد و واحدها از نظر اندازه و کاربرد کاربردی متفاوت هستند.

مبرد چیلر در تجهیزات خنک کننده و سایر فرآیندهای تولید مانند ماشین های MRI، فرآیندهای مونتاژ و تجهیزات ابزارسازی کاربرد دارد. چیلرهای هوا خنک به صورت تجاری و صنعتی برای خنک کردن سیالات و رطوبت زدایی هوا در مکان های بزرگتر مانند کف کارخانه ها، سالن ها و تاسیسات بزرگتر مانند هتل ها استفاده می شوند.

2- نحوه نگهداری

از نظر مقایسه چیلر با اسپیلت باید بگوییم تعمیر و نگهداری هم برای کولر گازی و هم برای چیلرها بسیار مهم است. نسبتاً کولر گازی در مقایسه با تعمیر و نگهداری چیلر هزینه کمتری دارد. اما کارشناسان تعمیر و نگهداری شرکت های چیلر پیشنهاد می کنند که تعمیر و نگهداری چیلر به صورت دوره ای توسط اکثر شرکت ها طبق بسته های نصب چیلر برای یک دوره زمانی خاص انجام می شود.

کارکنان اختصاصی برای نگهداری تجهیزات چیلر که گردش هوا و دمای کل ساختمان یا فضای تجاری را تنظیم می کند مستقر می شوند. شرایط هوا باعث بسیاری از مسائل گرمایش جهانی می شود، بنابراین فن آوری های جدید باید در سیستم خنک کننده هوا برانگیخته شود که سازگار با محیط زیست و پایدار برای یک مکان خوب برای زمین باشد.

3- نوع استفاده

سیستم های کولر گازی در بسیاری از ساختمان ها استفاده می شود. این سیستم ها به طور موثر دما را در فضاهای کوچکتر کاهش می دهند. مجاری و منافذ به سرعت هوای سردتر را در سراسر منطقه شما پخش می کنند. در نتیجه، A/C ها پیش فرض هستند. شما احتمالاً اثرات یک چیلر هوا را در فضاهای بزرگتر مانند کارخانه ها دیده اید. علاوه بر این، چیلرها برای خنک کردن ماشین آلات بزرگ نیز مفید هستند. با این حال، اکثر خانه ها و مشاغل دارای چیلر هوا نیستند زیرا AC به خوبی کار می کند.

5- روند کار

اگر بخواهیم مقایسه چیلر با کولر گازی را بازگو کنیم، باید گفت که چیلرها ممکن است با آب یا هوا خنک شوند. درواقع به جایی اشاره دارد که حرارت پس از استخراج به کجا می رود. مبرد از مبدل های حرارتی عبور می کند و آب سرد تولید می کند و با استفاده از کندانسور گرما را از بین می برد. سیستم مشابهی در سیستم های کولر گازی استفاده می شود. این دستگاه ها از چرخه تبرید فشرده سازی بخار یا جذبی استفاده می کنند. چیلرهای هوا خنک اغلب در بیرون کار می کنند، در حالی که چیلرهای آب خنک در داخل ساختمان شما کار می کنند.

تهویه مطبوع گرما را از بین می برد و رطوبت را از بین می برد. این حذف در طول یک چرخه تبرید رخ می دهد. این دستگاه ها دارای کویل های کندانسور و اواپراتور هستند. شما یک واحد بیرونی و فناوری داخلی خواهید داشت. گرما در بیرون منتشر می شود در حالی که هوای خنک از مجاری عبور می کند تا وارد خانه شما شود.

6- قدرت میزان خنک کردن هوا

اکثر افراد بسته به آب و هوای خود، کولرهای گازی خود را در حدود 60-70 درجه تنظیم می کنند. با این حال، یک تهویه مطبوع نمی تواند به طور موثر یک ساختمان را زیر حدود 60 درجه خنک کند. اگرچه این برای خانه های دارای تهویه مطبوع عالی است، اما مواردی وجود دارد که دستگاه مورد نظر باید به دمای پایین تری برسد.

از سوی دیگر، چیلرهای هوا می توانند دمای یک محیط را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. به دلیل این توانایی، سازندگان ممکن است از یک چیلر در اطراف ماشین آلات خود و در سراسر کارخانه خود استفاده کنند. علاوه بر این، سایر فضاهای سردتر یا بزرگتر از چیلرهای آب یا هوا خنک استفاده می کنند.

7- بهره وری

از انواع تفاوت چیلر با اسپیلت می توان بهره وری آن ها را نیز مثال زد. چیلرهای هوا اغلب از نظر زمان کارآمدتر از AC هستند. چیلرهای هوا خنک، از جمله واحدهای فن کویل، کارایی کمتری نسبت به چیلرهای آب خنک دارند. زمان کمتری برای خنک کردن فضا با چیلر نیاز دارد زیرا این سیستم توانایی حذف سریع گرما از فضا را با استفاده از مبرد دارد. با این حال، بهره وری همراه با اشکال مصرف آب زیاد است که آن را در مناطق خشک دشوار می کند.

تفاوت چیلر با کولر گازی در میزان مصرف برق چقدر است؟ کدام یک کم مصرف تر و به صرفه تر است؟ هم چیلر و هم اسپیلت (کولر گازی)، با انرژی الکتریسیته کار می کنند. وجه تشابه این دو در این است که جفتشان از کمپرسور استفاده می کنند و همین قطعه است که میزان برق زیادی را جهت کار کردن مصرف می کند.

البته اجزای دیگری در هر دو دستگاه نیز برق مصرف میکنند. مانند فن ها و اجزای دیگر، اما میزان مصرف برق آن ها بسیار کم است. حتی می توان در برابر کمپرسور آن ها را ناچیز دانست. در نتیجه در شرایط یکسان و مصرف هم اندازه، میزان مصرف برق در هر دو تقریبا یکسان بوده و به یک اندازه می باشد.

ولی این را هم باید در نظر داشته باشید که میزان برق مصرفی به عوامل دیگری نیز بستگی خواهد داشت. از جمله این عوامل می توان به استفاده یا عدم استفاده از تکنولوژی های به روز در دستگاه، استفاده از قطعات بهینه، مرغوب و کم مصرف در ساخت آنها و غیره اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *